Eram atât de mică, și totuși mi-l amintesc perfect, sau mai bine zis mi le amintesc, pentru că erau mai multe pietre de agat în diverse nuanțe de verde, înlănțuite pe un șirag. Le-am descoperit fascinată împreună cu cea mai bună prietenă a mea de la 4-5 ani, în șifonierul (pe atunci nu i se zicea dressing) mamei ei.

Susa imagine stonemania.ro

Să fi fost prin anii 90-91, iar doamna Ana, căci așa o chema, era cea mai elegantă femeie din cartier. De profesie era educatoare, dar pentru că făcea parte dintr-un ansamblu profesionist de dansuri populare, avusese ocazia să iasă din țară de mai multe ori în perioada comunistă și imediat după. Așa că avea acces la magazinele și mărfurile din Occident, și își cumpăra de acolo cele mai extravagante „piese” din garderobă. Avea cele mai frumoase rochii și costume deux-pieces la care asorta câte o poșetă, părul mereu vopsit roșcat și coafat „permanent”, unghiile mereu colorate în diverse nuanțe de roșu, cărămiziu sau vișiniu. Și nu ii lipsea niciodată un accesoriu, fie o bijuterie, fie un inel, fie o pereche de cercei, fie un șirag de „mărgele” că noi, copiii, așa le ziceam la toate indiferent că erau perle, cuarț, agat, jad, opal, safir sau rubin.

sursa imagine stonemania.ro

Însă impresia produsă de pietre asupra mea a fost puternică, și 15 ani mai târziu, când am ajuns pentru prima dată în singurul magazin de pietre semiprețioase și cristale din orașul studenției mele, ce credeți că am cumpărat prima dată? Exact, agat verde, în două șiraguri scurte, o pereche de cercei superbă pe care am purtat-o toată studenția și care mă făcea să mă simt foarte elegantă, deși, să spun drept, nu aveam cine știe ce garderobă.

Din fericire, vremurile când asemenea rarități erau accesibile doar celor privilegiați au trecut, acum găsim ușor atât în magazine fizice, cât și online cristale în formă brută sau șlefuite, sau direct montate pe bijuterii superb colorate.

sursa imagine stonemania.ro

Unde mai pui că cei de la stonemania.ro te și consiliază și îți recomandă cristale pe care să le porți în funcție de zodie, în scopuri terapeutice, de aromaterapie sau feng shui.

Spune-mi ce zodie ești, ca să-ți spun ce să porți!

Articol scris pentru Superblog 2022

Publicitate

Un gând despre “Prima dată când am văzut un cristal adevărat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s