Cam ăsta era conținutul unui cadou pentru colegi prieteni verisori vecini oricine când eram eu în școala primară. Iar mama știu că oferea (și primea) cafea (din cea bună, mai scumpă bună, de import) în dar. Era perioada de imediat după revoluție, când începuseră să se găseasca și pe la noi bunurile de larg consum, și se vindeau „curat”, fără să fie nevoie să știi pe cineva, să ți le dosească în schimbul unei atenții sau contra unui favor.

Ce multe s-au schimbat de atunci! s-au schimbat în bine, dar și în rău. Să vă explic ce vreau să zic. Schimbarea în bine e că acum ai mult mai multe opțiuni, practic (aproape) orice visezi noaptea poți avea a doua sau a treia zi în mână doar intrând într-un mall (și Slavă Domnului! avem destule malluri) sau din 2-3 clickuri online (e atât de comod, nici nu trebuie să ieși din pijama și te trezești cu coletul la ușă). Și schimbarea în rău e că Doamne ferește! să trebuiască să faci un cadou cuiva, că vorba aceea: ce ii dai unui om care are de toate? (sau le poate cumpăra atât de ușor, rapid și relativ ieftin?)

E treabă serioasă, vă zic, necesită multă cercetare, pregătire, analiză, cunoaștere, atenție la detalii, intuiție. Dacă până aici sună ca un anunț de angajare, ei bine, cam așa este 🙂 au fost câteva situații în viața mea când tare mi-ar fi plăcut să pot da un asemenea anunț la „Mica Publicitate” și să apară, ca prin magie, cineva care să se ocupe de investigat, căutat și cumpărat cadoul perfect, cu care să bifez câteva bile albe în catastiful sărbătoritului.

Să vă povestesc despre câteva cadouri oferite și primite…

Cred că printre cele mai „dificile” cadouri pe care a trebuit să le fac, a fost primul cadou de aniversare pentru -la vremea aia- iubitul meu, actualmente soțul. Ne cunoscuserăm de puțin timp și aveam o relație la distanța, ne vedeam o dată la câteva săptămâni când unul dintre noi mergea în orașul celuilalt, deci nu apucasem să ii cunosc tare bine pasiunile, hobby-urile, nu ii cunoșteam gusturile, așa că habar nu aveam ce să îi iau. Trebuia să fie ceva care să spună „m-am straduit să aleg ceva care să îți placă” dar fără să pară că m-am strofocat prea mult…Țin minte că am facut greșeala de a lăsa cumpărarea cadoului pe ziua dinaintea aniversării – de neiertat! Am alergat de nebună prin magazinele din mall, și până la urmă am cumpărat – ce clișeu – o sticlă de vin (nu mă pricep deloc la vinuri, am ales pur și simplu pe cel mai scump și cu eticheta mai înzorzonată), niște trabucuri și o brichetă mai deosebită. Sticla de vin nu l-a impresionat, iar bricheta e și acum în cutie…fiasco total! Probabil dacă ar fi venit într-o prezentare mai deosebită, cu un decantor de vin rotativ sau cu suport arcuit cum sunt cele de la https://mindblower.ro/cadouri-barbati , impresia ar fi fost cu totul alta…

În schimb el mi-a făcut mie un cadou foarte reușit, care m-a surprins și de care chiar m-am bucurat tare mult, s-a văzut ca a fost atent la ce îi spusesem (și-a pierdut obiceiul de a ma asculta acum, după atâția ani). Mai exact, îi povestisem că îmi doresc mult să ajung în vacanță în Muntenegru, văzusem niște clipuri de promovare turistică și rămăsesem fascinată, iar el mi-a luat o pușculită de plastic auriu unde să strâng banii de vacanță. Mi s-a părut atât de draguță ideea, poate unul dintre cele mai bine gândite și alese cadouri pe care le-am primit vreodată, deși nici pe departe cel mai scump…

toate astea ca să vă spun…

că, de fapt, când vorbim de cadouri pentru barbați, dar se aplică și la cadourile pentru femei, desigur, nu contează atât de mult valoarea, prețul cadoului, ci este mult mai important mesajul pe care îl transmite, cum și cand îl transmite. Un cadou reușit și cu adevărat apreciat va fi acela care transmite sărbătoritului că îl cunoști bine, că ești atent/ă la mesajele lui, că îi știi problemele sau țelurile, aspirațiile.

Acum gandește-te la ultimul cadou cu adevărat surprinzător pe care l-ai primit…așa-i că se încadreaza la cel puțin o categorie din cele de mai sus?

Articol scris pentru Superblog 2022

Publicitate

Un gând despre “Un săpun, o pastă de dinți, un maiou, o pereche de șosete și o ciocolată…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s