Știu că titlul pare un paradox, dar vei vedea că, de fapt, nu e deloc așa, e o situație prin care noi, adică eu și familia mea chiar am trecut. Să vezi ce s-a întâmplat, și să o luăm cu începutul.

Am știut dintotdeauna că ne dorim cel puțin doi copii, am stabilit asta chiar dinainte să ne casatorim, și am mai stabilit și că vrem să ne mutăm într-o casă adevarată, o casă pe pământ, iar apartamentul de două camere pe care l-am cumpărat imediat după ce ne-am cunoscut urmă sa fie doar o locuință temporară.

Așa cum am planificat, după ce a venit in familia noastră primul copilaș, am cumparat o bucatica de teren la marginea orașului, unde urma să ne construim căsuța. Pentru că ne-am cheltuit toate economiile cu achiziția, în următorii ani nu am putut face mare lucru, așa că am continuat să locuim în apartamentul vechi, unde deja începeam să simțim că nu mai aveam loc.

Apoi a venit și al doilea copilaș și nevoia de mai mult spațiu a devenit și mai stringentă. De două ori mai multe hăinuțe, de două ori mai multe jucării, încă un cărucior, încă o bicicletă, era clar că ceva trebuia făcut.

Așa că ne-am pus pe treabă și am demarat lucrările de construcție la căsuța noastră. Nu a fost ușor și am avut multe peripeții, dar poate îți povestesc despre asta altă dată, sunt multe de spus. După multe lecții învățate despre universul construcțiilor și cel al amenajărilor interioare, a venit momentul să ne mutăm în propria casă.

Iar pentru a ne ușura plata ratelor la creditul pe care l-am contractat, am hotarât să dăm în chirie apartamentul vechi, de doua camere. Insă aici ne-am lovit de o nouă „provocare”, să nu îi zic problemă, pentru că apartamentul a trebuit să fie renovat înainte de a primi noii locatari. Ceea ce a însemnat că a trebuit să depozităm toată mobila undeva (chiriașii – fiind studenți din provincie – au dorit să păstreze mobila noastră, să nu fie nevoiți să cumpere alta) pe durata lucrărilor de renovare. Dar unde? Casa nouă era deja mobilată, în curte nu o puteam lăsa că ar fi stricat-o ploile (nu mai zic ca avem trei câini care abia asteaptă să „ronțăie” ceva), așa că a trebuit să găsim o soluție rapidă, un loc unde să punem la adăpost toată mobila din apartament, timp de aproximativ o lună, cât am estimat noi că ar fi durata maximă a lucrărilor.

Un search rapid pe google ne-a adus pe LaDepozit, un ansamblu de spații de depozitare izolate, curate și moderne, monitorizate video și securizate (se intră în incintă oricând doar pe baza unei aplicații mobile). Boxele sunt construite în containere de depozitare și am putut alege între diverse dimensiuni:1,75mp, 3.5mp, 4,8mp, 14mp sau 28mp. Pentru a depozita mobilierul, am hotărât să urmăm recomandarea echipei LaDepozit și am ales o boxă de depozitare pentru mobilă de 14mp care s-a dovedit a fi suficient de încăpătoare pentru dulapuri, canapea, pat (pe acesta l-am demontat), câteva comode, un birou și o masă de bucătărie (și acestea demontate), câteva scaune și un fotoliu. Am putut opta și pentru câteva servicii suplimentare care ne-au fost de mare ajutor: împachetare – echipa a venit la noi acasă, a demontat patul și mesele, le-au împachetat profesionist – și transport – au dus mobilierul la spațiul rezervat cu o dubă cu șofer închiriată tot de la ei.

sursa imagine ladepozit.ro
sursa imagine ladepozit.ro

Nici această experiență nu a fost lipsită de peripeții, dar fără legatură cu depozitarea ci cu…ce să vezi … „meșterii” care au renovat apartamentul. Lucrările s-au prelungit de la o lună la două, dar noroc cu sistemul automatizat LaDepozit, că prelungirea contractului și facturarea pentru inchirierea spatiului de depozitare pentru încă o lună s-au făcut automat, iar mobila noastră a rămas în continuare în siguranță. Să fiu sinceră, în afară de faptul că am încheiat contractul pentru spațiul respectiv, altceva nu am făcut, echipa LaDepozit s-a ocupat de tot, ne-au transportat chiar și mobila înapoi acasă după ce apartamentul a fost gata.

sursa imagine ladepozit.ro

Și astfel am reușit, după două luni de lucrări (și ceva investiție), să asigurăm o casă nouă și frumos renovată pentru chiriași, iar noi să încasăm o chirie care acum ne ajută foarte mult să ne achităm ratele creditului pentru căsuța noastră nouă.

Articol scris pentru Superblog 2022

Publicitate

Un gând despre “Ai nevoie de mai mult spațiu când te muți într-o casă mai mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s